Uw idee insturen

Hebt u een goed plan of idee voor uw dorp, buurt of wijk? Wilt u iets organiseren voor kinderen, jongeren of ouderen? De Smederijen kunnen u helpen uw idee te realiseren. Hiervoor vult u het ideeformulier in.

Hoe het werkt

U stuurt het ingevulde formulier naar info@desmederijenvanhoogeveen.nl. Lukt het u niet om het formulier als bijlage toe te voegen? Typ de antwoorden op de vragen dan in een mail. Het wijkteam beoordeelt uw idee en beslist of uw plan kan worden uitgevoerd. In de meeste wijken en dorpen kijkt daarnaast een initatiefgroep naar uw voorstel. Deze groep bestaat uit actieve buurtbewoners.

U krijgt binnen een paar dagen een reactie waarin wij u laten weten hoe we met uw idee aan de slag gaan.

Voorwaarden

  • Uw idee helpt bij het verbeteren van de leefomgeving.
  • Uw plan is voor iedereen. Dat houdt in dat iedereen in uw wijk mag meedoen of gebruik maken van wat u bedacht heeft.
  • De mensen en organisaties in uw wijk die ermee te maken hebben, staan achter uw idee.
  • De buurt voert zoveel mogelijk zelf uit en zoekt zelf sponsors (organisaties en bedrijven die u willen ondersteunen).
  • Het idee of plan wordt binnen 1 jaar uitgevoerd.
  • Hangt uw idee samen met een bestaand plan waarvoor de gemeente of een andere organisatie al geld beschikbaar heeft gesteld? Dan kunt u het niet indienen bij De Smederijen.
  • Gaat het om achterstallig onderhoud? Dat lost u niet op via De Smederijen. Doe een melding bij de gemeente.

Soort projecten

U kunt allerlei soorten idee├źn aanleveren bij De Smederijen. Kleine projecten kunnen vaak gemakkelijk en op korte termijn worden uitgevoerd. Zoals een geluidsinstallatie in een buurt- of dorpshuis of de organisatie van een festival. Gaat uw idee over een groot project? Zoals de herinrichting van een park of het verbouwen van een buurthuis? Dan hebben wij meer tijd nodig om te overleggen en op zoek te gaan naar geld.