Vacature: lid stuurgroep smederijen

Meedoen, participeren, het benutten van eigen kracht en dragen van eigen verantwoordelijkheid. Dit zijn voor mensen belangrijke elementen voor een gelukkig en zinvol leven. Dit is jouw kans!

Bewoners smeden samen plannen om de leefbaarheid in hun dorp, wijk of buurt te verbeteren. Dit doen ze samen met vijf samenwerkende organisaties: de woningcorporaties Domesta en Woonconcept, de politie, Stichting Welzijnswerk en de gemeente Hoogeveen. De stuurgroep zet de koers uit voor de werkwijze van de Smederijen.

Waar richt de stuurgroep zich op?

  • Het realiseren van de doelstellingen en gedachte goed van de Smederijen van de theorie naar de praktijk te brengen
  • Als bewoner heb je een stem in het vaststellen van de budgetten voor de Smederijgebieden

Wat ga je doen?

Samen met drie andere bewoners vorm jij de bewonersafvaardiging stuurgroep. Met zijn vieren smeden jullie plannen om de leefbaarheid in jullie dorp, wijk of buurt te verbeteren. Je geeft de Smederijen een smoel en brengt de standpunten van de inwoners in bij de stuurgroep. Hierbij wordt nadrukkelijk gestreefd naar een evenwichtige vertegenwoordiging tussen de kern Hoogeveen en de dorpen. Als lid van de stuurgroep praat, denk en beslis je mee over de beleidsmatige kant van De Smederijen. Dit doen jullie samen met het bestuur, de directie of management van de deelnemende organisaties en Smederijen van Hoogeveen. Samen met de andere leden van de stuurgroep vergader je vijf keer per jaar in de avond en daarnaast woon je naar eigen inzicht en betrokkenheid Smederij gerelateerde bijeenkomsten bij.

Wat moet je hiervoor kunnen?

Je bruist van de idee├źn, bent enthousiast en bewandelt niet altijd de geijkte paden. Ook durf je kritisch te zijn. Als lid van de stuurgroep draag je de werkwijze van de Smederij uit. Dit vraagt soms dat je mensen verbindt en de andere keer dat je de regie neemt en aanjaagt. Je hebt een hart voor de samenleving van de Gemeente Hoogeveen.

Wat krijg je terug?

Je benut je eigen kracht, draagt verantwoordelijkheid, doet mee, participeert en levert een bijdrage aan de maatschappij. Hiernaast bouw je een netwerk op met inspirerende contacten met professionals en bewoners die zich inzetten voor de leefbaarheid in dorpen, wijken en buurten. Als lid van de stuurgroep krijg je een invloedrijke positie door het meepraten, meedenken en meebeslissen over de toekomst van de leefbaarheid in Hoogeveen en de dorpen.

Heb je belangstelling of vragen?

Vragen kan je mailen naar Roelof Koops koopsroelof@outlook.com.