'Ik kom veel positieve mensen tegen die zich enorm inzetten voor hun wijk'

Michiel Sanders heeft humor en was profvoetballer. Nu zet hij zijn sociale vaardigheden in om als opsporingsambtenaar de openbare orde en veiligheid te waarborgen. Hij stelt zich graag aan u voor.

Wie ben je?

"Ik ben Michiel Sanders en ben 44 jaar oud. In ons gezin zijn we met z’n vieren en we hebben ook nog een hond. Ik ben sociaal, belangstellend en humoristisch. Dat zijn eigenschappen die ik goed kan gebruiken in mijn werk."

Voor welke organisatie werk je?

"Ik werk voor Samenwerkingsorganisatie De Wolden-Hoogeveen als Buitengewoon Opsporingsambtenaar, afgekort BOA."

Wat doet een BOA?

"Ik werk voor de afdeling Handhaving en Toezicht. Ik richt me vooral op de naleving van de Drank- en Horecawetvergunningen, ben adviseur voor het verlenen van vergunningen van evenementen en de algemene handhaving op het gebied van orde en veiligheid heeft ook een belangrijke plek in mijn takenpakket."

Wat vind je het leukste aan je werk? 

"Geen dag is hetzelfde. Het is geweldig om een samen te werken met mensen en een bijdrage te leven aan de leefbaarheid. Het is heel afwisselend werk."

In welke wijk werk je? 

"De wijken Krakeel, Wolfsbos en Zuid zijn samen mijn werkgebied. Ik heb regelmatig overleg met de andere leden van het wijkteam in deze drie wijken. De helft van mijn werktijd steek ik in het wijkgericht werken."

Wat is volgens jou de kracht van De Smederijen?

"De manier van samenwerking tussen verschillende organisaties, maar ook met en voor de wijkbewoners."

Waar kunnen mensen je vinden?

"Ik heb mijn werkplek in het Compagnieshuis, maar ik ben veel te vinden op straat. Ik kom regelmatig in MFC De Magneet, de Olde Bieb in winkelcentrum De Wielewaal of het Meet & Greethuis aan de Kwikstaart. Het is goed en belangrijk om je in de wijk te laten zien."

Waar liggen de kansen en uitdagingen?

"Helaas wordt er nog steeds teveel vernield. Bushokjes, pas geplante bomen, bankjes. Ik vraag me wel eens af of dit allemaal nodig is. Het is een flinke klus en een grote uitdaging om de mentaliteit te veranderen en deze overlast te voorkomen. Al die vernielingen kosten uiteindelijk ook nog eens veel geld."

Wat betekent voor jou leefbaarheid?

"Dat mensen met plezier wonen in hun wijk, in hun straat. Ik had het net over vernielingen, maar we komen juist heel veel positieve mensen tegen die zich enorm inzetten voor hun eigen wijk of straat en dat is heel waardevol."

Wat doe je als je niet werkt?

"Mijn gezin staat op nummer 1 en daar besteed ik dan ook graag mijn aandacht aan. Dan gaat de telefoon gewoon uit en doen we samen leuke dingen. Ik ben een buitenmens en houd van voetbal. Zelf heb ik gespeeld voor profclubs FC Emmen en SV Meppen en de amateurclub SVBO. Het is allemaal begonnen bij VV Drenthina, waarvoor ik nog steeds actief ben."